zaterdag 9 juli 2011

Cooking Saturday!

09-07-2011 TESSA

Lieve lezers,

Jaaa, het is zover.. Het is cooking saturday!
Haha we gaan voor elke dag iets bedenken,, xD.
Maar op deze zaterdag krijg je een recept van ons, 
Dit keer een lekker voorgerecht.
Enjoy!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
Voorgerecht : Garnalencocktail.

Ho, stop, niet gelijk walgen. Ik heb dit pas gegeten en het is echt HEERLIJK. 
Het is echt heel lekker, je moet het proberen. Of nou ja, het moet niet, maar als je het niet doet ben je raar, haha.
Dit gerecht is gezond, ook wel een béétje ongezond, maarja. Dat hoort ook bij het leven,
denk ik altijd maar. ;) Hier het recept, enjoy!

Recept voor 2 personen (gewoon verdubbelen als je met meer bent)

• 100 gr. Hollandse garnalen (kunnen ook andere zijn, maar volgens deze man/vrouw zijn deze het lekkerst..;D)
• 3 eetl. mayonaise
• 1 eetl. tomatenketchup
• ½ eetl. cognac
• 1 1/2 eetl. droge sherry
• ½ eetl. citroensap
• 25 ml. slagroom
• 8 druppels worcestershiresaus
• peper/zout
• lollo rosso sla

Ik zou zeggen, leef je uit in de supermarkt, maar als je nog minderjarig bent moet je wel even een volwassene meenemen,
want ze zullen raar opkijken als jij daar met cognac staat... ;)
 

Bereidingswijze

1. Was de sla, dep het droog en scheur het in stukken. Kijk de garnalen na of ze goed schoon zijn.
2. Doe in een schaaltje de mayonaise, ketchup, cognac, sherry, room en het citroensap. Klop het tot een gladde saus.
3. Voeg er naar smaak peper en de worcestershiresaus bij.
4. Doe in een glas of schaaltje een laagje slablaadjes met daarbovenop de helft van de garnalen en maak het af met een paar eetlepels van de saus.
5. Steek een partje citroen op de rand en strooi er wat paprikapoeder of peterselie op.

Eet smakelijk!

Tot de volgende cooking saturday!
Liefs, Tessa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten